Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56381 

Re: Re: Vergelijking met parameter

Als je C=1 hebt, dan krijg je dus D=4-4x1=0, verder is het zo dat als je hoger dan 1 hebt in plaats van C, dan krijg je dus een negatieve discrimant.. Dan moet ik dus wel verder met D=4-4c neem ik aan? Dan krijg je dus: -2-Ö4-4c gedeeld door 2 en -2+Ö4-4c gedeeld door 2.... maar ik weet de volgende stap niet..

Elmer
Student universiteit - donderdag 4 september 2008

Antwoord

Beste Elmer,

De discriminant is inderdaad 4-4c: dit is negatief voor c1, 0 voor c=1 en positief voor c1.

Drie gevallen:
- c1: geen oplossingen
- c=1: een oplossing, namelijk...
- c1: twee oplossingen, namelijk...

Voor dit laatste geval heb je de oplossingen al geschreven, je kan nu nog vereenvoudigen. Breng een factor 4 buiten haakjes, dat komt als een factor 2 uit de vierkantswortel - dan kan je nog wegdelen.

mvg,
Tom

td
donderdag 4 september 2008

©2001-2025 WisFaq