\require{AMSmath} Bewijs rekenkundige rij Dag Wisfaq team,Geg: de rekenkundige rij:t1,t2,...,t(i),...,t(k),...,t(m),...,t(p),...met een verschil v.Bewijs dat t(i)+t(p)= t(k)+t(m) als i+p=k+m Rik Le Iets anders - zaterdag 30 augustus 2008 Antwoord Met tn=a+(n-1)·v geldt: ti+tp=tk+tm a+(i-1)·v+a+(p-1)·v=a+(k-1)·v+a+(m-1)·v (i-1)·v+(p-1)·v=(k-1)·v+(m-1)·v (i-1)+(p-1)=(k-1)+(m-1) i-1+p-1=k-1+m-1 i+p=k+m Zoiets? WvR zaterdag 30 augustus 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag Wisfaq team,Geg: de rekenkundige rij:t1,t2,...,t(i),...,t(k),...,t(m),...,t(p),...met een verschil v.Bewijs dat t(i)+t(p)= t(k)+t(m) als i+p=k+m Rik Le Iets anders - zaterdag 30 augustus 2008
Rik Le Iets anders - zaterdag 30 augustus 2008
Met tn=a+(n-1)·v geldt: ti+tp=tk+tm a+(i-1)·v+a+(p-1)·v=a+(k-1)·v+a+(m-1)·v (i-1)·v+(p-1)·v=(k-1)·v+(m-1)·v (i-1)+(p-1)=(k-1)+(m-1) i-1+p-1=k-1+m-1 i+p=k+m Zoiets? WvR zaterdag 30 augustus 2008
WvR zaterdag 30 augustus 2008
©2001-2024 WisFaq