\require{AMSmath} Indexberekeningen Hallo WisFaq. Ik wil uit 2 indexen een derde berekenen volgens onderstaand model: IndexAll-in prijs 150 110Netto 100 105 Opslag 50 ?Hoe kom ik dan aan de index van het vraagteken?bvd m vr gr Xavier Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2008 Antwoord Ik krijg de indruk dat je het volgende bedoelt. Op moment t was de all in prijs 150, met index 110. Dan was de all in prijs op moment t-1: 100/110·150=136.36 (afgerond) Op moment t was de netto prijs 100, met index 105. Dan was de netto prijs op moment t-1: 100/105·100=95,24 (afgerond) Op moment t-1 was de opslag dus 136.36-95.24=41.12 De index voor de opslag is dan 50/41.12·100=121.6 (afgerond) hk vrijdag 29 augustus 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo WisFaq. Ik wil uit 2 indexen een derde berekenen volgens onderstaand model: IndexAll-in prijs 150 110Netto 100 105 Opslag 50 ?Hoe kom ik dan aan de index van het vraagteken?bvd m vr gr Xavier Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2008
IndexAll-in prijs 150 110Netto 100 105 Opslag 50 ?
Xavier Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 augustus 2008
Ik krijg de indruk dat je het volgende bedoelt. Op moment t was de all in prijs 150, met index 110. Dan was de all in prijs op moment t-1: 100/110·150=136.36 (afgerond) Op moment t was de netto prijs 100, met index 105. Dan was de netto prijs op moment t-1: 100/105·100=95,24 (afgerond) Op moment t-1 was de opslag dus 136.36-95.24=41.12 De index voor de opslag is dan 50/41.12·100=121.6 (afgerond) hk vrijdag 29 augustus 2008
hk vrijdag 29 augustus 2008
©2001-2024 WisFaq