\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 51259 Re: Twee identieke vazen en een blauwe knikker Waar kan ik de antwoord van voornoemd voorbeeld krijgen? fecund Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 augustus 2008 Antwoord 't Is vooral een kwestie van invullen. Je krijgt dan:$\eqalign{ & {\text{A: de knikker is afkomstig uit vaas 1}} \cr & {\text{B: de getrokken knikker is blauw}} \cr & {\text{P(A|B) = }}\frac{{{\text{P(A en B)}}}}{{P(B)}} \cr & P(A\,\,en\,\,B) = \frac{1}{2} \cdot \frac{7}{{15}} = \frac{7}{{30}} \cr & P(B) = \frac{1}{2} \cdot \frac{7}{{15}} + \frac{1}{2} \cdot \frac{3}{{15}} = \frac{7}{{30}} + \frac{3}{{30}} = \frac{{10}}{{30}} \cr & {\text{P(A|B) = }}\frac{{{\text{P(A en B)}}}}{{P(B)}} = \frac{{\frac{7}{{30}}}}{{\frac{{10}}{{30}}}} = \frac{7}{{10}} \cr}$Hopelijk helpt dat! WvR vrijdag 22 augustus 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waar kan ik de antwoord van voornoemd voorbeeld krijgen? fecund Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 augustus 2008
fecund Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 augustus 2008
't Is vooral een kwestie van invullen. Je krijgt dan:$\eqalign{ & {\text{A: de knikker is afkomstig uit vaas 1}} \cr & {\text{B: de getrokken knikker is blauw}} \cr & {\text{P(A|B) = }}\frac{{{\text{P(A en B)}}}}{{P(B)}} \cr & P(A\,\,en\,\,B) = \frac{1}{2} \cdot \frac{7}{{15}} = \frac{7}{{30}} \cr & P(B) = \frac{1}{2} \cdot \frac{7}{{15}} + \frac{1}{2} \cdot \frac{3}{{15}} = \frac{7}{{30}} + \frac{3}{{30}} = \frac{{10}}{{30}} \cr & {\text{P(A|B) = }}\frac{{{\text{P(A en B)}}}}{{P(B)}} = \frac{{\frac{7}{{30}}}}{{\frac{{10}}{{30}}}} = \frac{7}{{10}} \cr}$Hopelijk helpt dat! WvR vrijdag 22 augustus 2008
WvR vrijdag 22 augustus 2008
©2001-2024 WisFaq