Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56299 

Re: Grafiek- nulpunt en- continu

Hallo MBL,
Spreken we in dat geval niet van een asymptoot (met x=-1 in noemer ???) Rond die asymptoot situeert zich dan altijd en discontinu gedrag van de kromme ...Kun je mij een schets van de kromme geven aub, een graphje dus...??
Is het zo niet ?
Groeten,

Rik Le
Iets anders - dinsdag 19 augustus 2008

Antwoord

Voor een asymptoot zal de grafiek aan de linker- en/of rechterzijde naar oneindig moeten gaan. Dat is hier toch niet het geval!?
De grafiek is te flauw voor woorden: links van de -1 een horizontale (halve) lijn op niveau y = -1 en rechts van x = -1 een (halve) horizontale lijn op niveau y = 1.
De punten (-1,-1) en (-1,1) geeft men vaak met een klein open rondje aan om te laten zien dat ze geen deel van de grafiek uitmaken.

MBL

MBL
dinsdag 19 augustus 2008

©2001-2025 WisFaq