Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Conversie van inch naar centimeter

Hoeveel cm is 1 inch?

Arslan
Ouder - donderdag 28 november 2002

Antwoord

Beste Arslan,

De Engelse (imperial) maten voor de afstand zijn inches, yard en mile, de metrische (die wij gebruiken) zijn m.b.t. de omzetting imperial -> metrisch zijn : cm, m en km. 1 inch = 2.54 cm, en voor de liefhebber 1 yard = 0.9144 meter, 1 mile = 1.6093 kilometer.
Het omzetten van een eenheid naar een andere noemt men conversie.

Doei,

Davy
donderdag 28 november 2002

Re: Conversie van inch naar centimeter

©2001-2024 WisFaq