Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56285 

Re: Een vergelijking in gebroken vorm

Beste KN,
de vierkantsvergelijking:
x(x+3)/3-(3x+4)(2x-1)/21=x(x+2)+4/7
had jij al herleid tot :
7x(x+3)-(3x+4)(2x-1)-21x(x+2)-12=0
heb nu verder herleid tot:
7x2+21x-6x2-3x+8x-4-21x2-42x-12=0
dat geeft:
-20x2-16x-16=0
of vereenvoudigt:
-5x2-4x-4=0
discriminant:D=b2-4ac
D=-42-4(-5.-4)
=16-4(+20)
=16-80
=-64 is negatief dus normaal geen oplossing!
in de opgave die ik kreeg was de oplossing :
V={1,4}
weet echt niet hoe ik aan beide wortels kom?
kan je mij soms verder helpen?

alvast bedankt.

michae
Student hbo - zondag 17 augustus 2008

Antwoord

Michael,
-(3x+4)(2x-1)=-6x2+3x-8x+4.Verder vraag ik mij af of de gegeven vergelijking wel juist is omdat x=1 geen oplossing is.Moet misschien het gehele rechterlid door 7 gedeeld worden?

kn
zondag 17 augustus 2008

©2001-2024 WisFaq