\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56266 Re: Op hoeveel verschillende manieren Bedankt! Om het met bewoordingen van de cursus te omschrijven, komt het er dus op neer dat de S(ample Space) = P4 E = Niemand heeft een eigen overhoring Ec = Iemand heeft zijn eigen overhoring Dus E = 1 - Ec = 4!-(2·C14+C24+C44) = 24-(8+6+1) =9 Voor een klas van 9 leerlingen zou dit zijn 8·8·7·6·5·4·3=161280 Voor n leerlingen wordt dit (n-1)·(n-1)!/2 Klopt dit of zie ik dit fout? Alvast bedankt! Brent 3de graad ASO - zaterdag 16 augustus 2008 Antwoord Nee, het uiteindelijke resultaat moet wel degelijk dat zijn van slide 32. Het is niet echt bondiger te schrijven dan hoe het daar staat. Bijvoorbeeld: n=4 = P[niemand krijgt eigen] = 1 - (1-1/2+1/6-1/24) = 1 - 5/8=3/8 (9 van de 24) cl zaterdag 16 augustus 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt! Om het met bewoordingen van de cursus te omschrijven, komt het er dus op neer dat de S(ample Space) = P4 E = Niemand heeft een eigen overhoring Ec = Iemand heeft zijn eigen overhoring Dus E = 1 - Ec = 4!-(2·C14+C24+C44) = 24-(8+6+1) =9 Voor een klas van 9 leerlingen zou dit zijn 8·8·7·6·5·4·3=161280 Voor n leerlingen wordt dit (n-1)·(n-1)!/2 Klopt dit of zie ik dit fout? Alvast bedankt! Brent 3de graad ASO - zaterdag 16 augustus 2008
Brent 3de graad ASO - zaterdag 16 augustus 2008
Nee, het uiteindelijke resultaat moet wel degelijk dat zijn van slide 32. Het is niet echt bondiger te schrijven dan hoe het daar staat. Bijvoorbeeld: n=4 = P[niemand krijgt eigen] = 1 - (1-1/2+1/6-1/24) = 1 - 5/8=3/8 (9 van de 24) cl zaterdag 16 augustus 2008
cl zaterdag 16 augustus 2008
©2001-2024 WisFaq