Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet bepalen

De andere vraag die ik had was deze.

lim (e(x-1) / e - ex
x®1

Volgens mij mag het zo:

ex -e / -ex-1

(ex / -ex-1 ) - (-e / -ex-1 ) =

Maar dan stopt het. Ik weet niet hoe ik -e / -ex-1 kan vereenvoudigen.

Alvast bedankt voor de hulp.

Groetjes,
Loes

Loes
Student universiteit - vrijdag 15 augustus 2008

Antwoord

Loes,
Aannemende dat je bedoelt (e(x-1))/(e-e^x)= (x-1)/(1-e^(x-1))=y/(1-e^y).
Als x naar 1 dan y naar 0.Ken je de standaardlimiet:lim (e^y-1)/y =1 voor y naar 0, dan ben je klaar.

kn
vrijdag 15 augustus 2008

 Re: Limiet bepalen 

©2001-2025 WisFaq