\require{AMSmath} Kgv en ggd oef.x5-x4-9x3+5x2+16x-12 en x4-8x3+22x2-24x+9geef hiervan KGV en GGD Dirk Ouder - donderdag 8 november 2001 Antwoord a=x5-x4-9x3+5x2+16x-12=(x-3)(x-1)2(x+2)2b=x4-8x3+22x2-24x+9=(x-3)2(x-1)2ggd(a,b)=(x-3)(x-1)2kgv(a,b)=(x+2)2(x-3)2(x-1)2hierbij geldt: kgv(a,b)=ab/ggd(a,b)Archeologie van de wiskunde :-) WvR donderdag 8 november 2001 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
oef.x5-x4-9x3+5x2+16x-12 en x4-8x3+22x2-24x+9geef hiervan KGV en GGD Dirk Ouder - donderdag 8 november 2001
Dirk Ouder - donderdag 8 november 2001
a=x5-x4-9x3+5x2+16x-12=(x-3)(x-1)2(x+2)2b=x4-8x3+22x2-24x+9=(x-3)2(x-1)2ggd(a,b)=(x-3)(x-1)2kgv(a,b)=(x+2)2(x-3)2(x-1)2hierbij geldt: kgv(a,b)=ab/ggd(a,b)Archeologie van de wiskunde :-) WvR donderdag 8 november 2001
Archeologie van de wiskunde :-)
WvR donderdag 8 november 2001
©2001-2025 WisFaq