Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cirkel en homothetie

Hallo Wisfaq,
Gegeven is :
C: x2+y2-4x-2y-11=0
dus M(2,1) en r=4
Bepaal nu en cirkelvergelijking van het beeld van deze cirkel door een homothetie met midelpunt M en factor 3.
Moet ik dan de straal vermenigvuldigen met de factor en ht midden behouden.
dus C(2) : (x-2)2+3+(y-1)2=122
c(2): x2+y2-4x-2y-139=0
Zit ik juist of niet met deze oplossng?
Vriendelijke groeten

Rik Le
Iets anders - zaterdag 2 augustus 2008

Antwoord

Die "+3" staat er wel niks te doen, maar de laatste regel lijkt me correct.

cl
zaterdag 2 augustus 2008

©2001-2024 WisFaq