Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelfunctie oplossen

hoi ik krijg een 2 functies om op te lossen maar kom er niet echt verder mee..

y=2x+1 en y=2+Ö(x+1)
dus dan krijg je toch

2x+1=2+Ö(x+1) dan wordt toch
4x2+4x+1=4x+4
ik zou dan zeggen
4x2-3=0 maar volgens mij klopt dit niet en kom er
echt niet uit.

Alvast bedankt alex

alex
Student hbo - vrijdag 1 augustus 2008

Antwoord

2x+1 = 2 + Ö(x+1) Û
2x-1 = Ö(x+1) Û
4x2-4x+1 = x+1 etc...

en dan op t laatst nog wel even checken of de gevonden waarde(n) voor x ook inderdaad een oplossing vormen voor het stelsel dat in het begin werd opgelost.
(oftewel de gevonden x moet wel groter dan of gelijk aan -1 zijn, anders 'past' ie niet in de Ö(x+1) )

groeten

martijn

mg
vrijdag 1 augustus 2008

©2001-2024 WisFaq