Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bestaan van een limiet

Hallo,

Als je een limiet hebt die bestaat uit twee functies die met elkaar worden vermenigvuldigt kun je deze uit elkaar halen en de twee afzonderlijke limieten met elkaar vermenigvuldigen. Maar als één van deze twee limieten niet bestaat, mag je dan meteen concluderen dat de originele limiet ook niet bestaat?

Tine A
Student universiteit - donderdag 31 juli 2008

Antwoord

Beste Tine,

Nee, dat mag je niet. Bijvoorbeeld f(x) = g(x).h(x) met:

g(x) = e-x en h(x) = sin(x)

De limiet voor x naar +¥ van g(x) is 0, van h(x) bestaat niet maar van f(x) is eveneens 0.

mvg,
Tom

td
donderdag 31 juli 2008

©2001-2024 WisFaq