Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sommeren ongelijke kwadraten

Ik kom er niet uit om de volgende formule op te lossen:

2x-2 + 4x-3 + 4x-4 = 100

De waardes van de getallen voor de x en achter de = zijn in principe random. De kwadraten zijn wel altijd negatief. Ik wil alleen weten hoe ik dit kan omzetten naar:

x = ...

Alvast hartelijk bedankt!

Mark K
Student hbo - donderdag 31 juli 2008

Antwoord

Beste Mark,

Vermenigvuldig beide leden met x4, je krijgt dan een kwadratische vergelijking in x die je kan oplossen met bijvoorbeeld de methode van de discriminant.

mvg,
Tom

td
donderdag 31 juli 2008

 Re: Sommeren ongelijke kwadraten 

©2001-2024 WisFaq