Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een getal van drie cijfers

Het cijfer van de honderdtallen in het getal, door de beide andere cijfers gevormd. Vraag: hoe moet je dit opvatten?

Van een getal van 3 cijfers is de som van de cijfers 17. Deelt men het cijfer van de eenheden op het overige deel van het getal, dan is het quotient 9. Deelt men het cijfer van de honderdtallen in het getal, door de beide andere cijfers gevormd, dan is het quotient 4. Welk is dat getal?

Kor
Leerling mbo - maandag 28 juli 2008

Antwoord

Ik denk dat er bedoeld wordt dat als 'abc' dat getal is (met a, b en c cijfers) dan geldt:

a+b+c=17
(10a+b)/c=9
(10b+c)/a=4

...en die cijfers zijn er wel...

WvR
maandag 28 juli 2008

©2001-2024 WisFaq