\require{AMSmath} Scheiding van variabelen Ik zit met de volgende vraag: x2·y' = y2 Deze moet opgelost worden door middel van scheiding van de variabelen. Zelf kom ik op: x2·(dy/dx) = y2 x2·(1/dx) = y2·(1/dy) òx2·(1/dx) = òy2·(1/dy) (1/3)x3 = (1/3)y3 x3 = y3 x + C = y Vervolgens staat er achterin mijn boek als antwoord: x/(1+Cx) Mijn vraag is hoe ze nou op dit antwoord komen want ik kom er echt niet uit. Siebe Student hbo - dinsdag 8 juli 2008 Antwoord In de integraalrekening staat "dy" en "dx" steeds in de teller. Je hebt dus : dy/y2 = dx/x2 En dan lukt het wel. LL dinsdag 8 juli 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met de volgende vraag: x2·y' = y2 Deze moet opgelost worden door middel van scheiding van de variabelen. Zelf kom ik op: x2·(dy/dx) = y2 x2·(1/dx) = y2·(1/dy) òx2·(1/dx) = òy2·(1/dy) (1/3)x3 = (1/3)y3 x3 = y3 x + C = y Vervolgens staat er achterin mijn boek als antwoord: x/(1+Cx) Mijn vraag is hoe ze nou op dit antwoord komen want ik kom er echt niet uit. Siebe Student hbo - dinsdag 8 juli 2008
Siebe Student hbo - dinsdag 8 juli 2008
In de integraalrekening staat "dy" en "dx" steeds in de teller. Je hebt dus : dy/y2 = dx/x2 En dan lukt het wel. LL dinsdag 8 juli 2008
LL dinsdag 8 juli 2008
©2001-2025 WisFaq