Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De n-de afgeleide

Beste wisfaq,

Ik moet de een uitdrukking geven voor de n-de afgeleide nadat ik de functie g(t)=te-t een aantal heb gedifferentieerd.

1e x: te-t + e-t.
en hoe dan verder?

Tim
Student hbo - woensdag 2 juli 2008

Antwoord

Tim,

Je hebt een rekenfoutje gemaakt, de eerste afgeleide is: e-t-t·e-t

Het makkelijkste bij dit soort opgaven is om even de eerste paar afgeleiden te bepalen. Meestal kan je daaruit al vrij gemakkelijk de gevraagde uitdrukking bepalen.

g(t) = t·e-t
g'(t) = e-t - t·e-t
g''(t) = -2·e-t + t·e-t
g'''(t) = 3·e-t - t·e-t
g''''(t) = -4·e-t + t·e-t

Als je zelf deze afgeleiden ook bepaalt zul je al vrij snel zien wat er gebeurt en kan je daarmee de uitdrukking bepalen.

Mocht je er hiermee niet uitkomen, kan je altijd reageren.

Mvg.
David

DvdB
woensdag 2 juli 2008

©2001-2024 WisFaq