Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56053 

Re: Bewijzen cosinus

Heel erg bedankt, ik heb hem ook eens geprobeerd op te lossen met een andere formule op de formulekaart:

cos2t = 2cos2t -1
-2cos2t = -1-cos2t
cos2t = 1/2+1/2cos2t

is dit ook een goede manier of ben ik verkeerd bezig?

Eddy R
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 juli 2008

Antwoord

Eddy,

Je doet eigenlijk hetzelfde als het laaste deel van wat ik je gegeven heb:

" Volgens (1) staat hier dus:
cos(2t) = 2cos2(t) - 1
Hieruit volgt:
2cos2(t) = 1 + cos(2t)
Dus:
cos2(t) = 1/2 + 1/2 cos(2t)"

Ik neem aan dat als die formule op je formulekaart staat dat je die gewoon mag gebruiken. Dan is dit inderdaad voldoende. Om helemaal zeker te zijn welke formules je wel en niet mag gebruiken als standaardformule kan je dat natuurlijk het best even bij de docent die de toets nakijkt navragen.

Mvg.
David

DvdB
woensdag 2 juli 2008

©2001-2024 WisFaq