Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Weighted Average Cost of Capital (WACC)

ik kom niet uit de volgende opgave. zou u mij kunnen helpen???

Onderneming is volledig met EV gefinancieerd
Jaarlijkse winst voor belasting 650.000 euro pj
kosten EV 13%
Van plan om lening uit te geven ter waarde van 1 miljoen. Rentevoet van deze lening is 5%.
Onderneming gebruikt dit bedrag voor het terugkopen van haar aandelen.
35% belasting

Wat is de Wacc na deze kapitaalverandering??

ik dacht namelijk dat het zo moest:

650000 (1-0.35) / 0.13 = 3250000

3250000 + 0,35 x 1 miljoen = 3600000
en dan de wacc invullen. VV is 1 miljoen van 3600000, dus 5/18

0,13 x 13/18 + 0.05 x (5/18)(1-0.35)

maar dan kom ik dus niet op het juiste antwoord.

Alvast bedankt

mirjam
Student universiteit - vrijdag 13 juni 2008

Antwoord

De marktwaarde van de aandelen is niet 650.000 maar 100/13 * 650.000 = 5.000.000
Het zou dan moeten worden:

((100/600)·5%·(1-35%)) + ((500/600)·13%)) = 13,54%

vr groet

pl
vrijdag 13 juni 2008

©2001-2024 WisFaq