Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kop of munt

De euro heeft toch ook een kop en een munt zijde!!!!!!!!!!
wat zijn de kansen dan als je kop of munt gooit,
bijvoorbeeld KKM of MKK wie heeft er dan als eerste gewonnen uit een reeks van acht keer gooien?????????????/

Marjel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 27 november 2002

Antwoord

De euro heeft inderdaad twee kanten: een kop en een munt.

P(KKM)=1/2×1/2×1/2=1/8
P(MKK)=1/2×1/2×1/2=1/8

Maar wat bedoel je met de vraag 'wie heeft er als eerste gewonnen uit een reeks van 8 keer gooien'? Wanneer wint er iemand? Wat is winnen in dit verband?

WvR
woensdag 4 december 2002

©2001-2024 WisFaq