\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 55889 Re: Verandering van variabele Hallo Bernhard, Is het volgende correct? (df/dy·dy/dx)·(df/dy·dy/dx)=df/dy·(1/a)·df/dy·(1/a) =(1/a2)·df2/d(y2) Groetjes, Viky viky Student hbo - vrijdag 6 juni 2008 Antwoord Er zit helaas nog een foutje in, wat jij uitrekent is (df/dy)2 dat is wat anders dan d2f/dx2. Je wilt eigenlijk weten d/dx(df/dx)=d/dy(df/dx) dy/dx =d/dy (1/a df/dy) 1/a = d2f/dy2 1/a2 Bernhard vrijdag 6 juni 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Bernhard, Is het volgende correct? (df/dy·dy/dx)·(df/dy·dy/dx)=df/dy·(1/a)·df/dy·(1/a) =(1/a2)·df2/d(y2) Groetjes, Viky viky Student hbo - vrijdag 6 juni 2008
viky Student hbo - vrijdag 6 juni 2008
Er zit helaas nog een foutje in, wat jij uitrekent is (df/dy)2 dat is wat anders dan d2f/dx2. Je wilt eigenlijk weten d/dx(df/dx)=d/dy(df/dx) dy/dx =d/dy (1/a df/dy) 1/a = d2f/dy2 1/a2 Bernhard vrijdag 6 juni 2008
Bernhard vrijdag 6 juni 2008
©2001-2024 WisFaq