\require{AMSmath} Vergelijking met modulus Hallo, Ik hoop dat jullie mij kunnen uitleggen hoe ik van die modulus afkom om zo x te kunnen berekennen. los op. 7+|3x-7|=3x Alvast bedankt, Dennis Dennis Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 juni 2008 Antwoord De modulus kan je kwijt raken door twee gevallen te onderscheiden: 1. 3x-7$\geq$0: in dat geval wordt het 7+3x-7=3x 2. 3x-7$<$0: in dat geval wordt het 7-3x+7=3x Vervolgens kan je deze vergelijkingen oplossen met de extra eis 1. 3x-7$\geq$0 $\Rightarrow$ x$\geq$21/3 2. 3x-7$<$0 $\Rightarrow$ x$<$21/3 Oplossen: 1. 7+3x-7=3x 0=0 Oplossing: x$\geq$21/3 2. 7-3x+7=3x 6x=14 x=21/3 voldoet niet Oplossing: x$\geq$21/3. Helpt dat? WvR donderdag 5 juni 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik hoop dat jullie mij kunnen uitleggen hoe ik van die modulus afkom om zo x te kunnen berekennen. los op. 7+|3x-7|=3x Alvast bedankt, Dennis Dennis Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 juni 2008
Dennis Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 juni 2008
De modulus kan je kwijt raken door twee gevallen te onderscheiden: 1. 3x-7$\geq$0: in dat geval wordt het 7+3x-7=3x 2. 3x-7$<$0: in dat geval wordt het 7-3x+7=3x Vervolgens kan je deze vergelijkingen oplossen met de extra eis 1. 3x-7$\geq$0 $\Rightarrow$ x$\geq$21/3 2. 3x-7$<$0 $\Rightarrow$ x$<$21/3 Oplossen: 1. 7+3x-7=3x 0=0 Oplossing: x$\geq$21/3 2. 7-3x+7=3x 6x=14 x=21/3 voldoet niet Oplossing: x$\geq$21/3. Helpt dat? WvR donderdag 5 juni 2008
WvR donderdag 5 juni 2008
©2001-2024 WisFaq