Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Positiecorrectie berekenen

We moeten producten synchroniseren op een onderband,de producten komen op een correctieband boven,nu moeten we het volgende berekenen.Gegeven :
Tt= totaaltijd Tt=T1+T2=0.3Sec
S= de af te leggen weg =30mm
Formules en gegevens: S=V·Tt T2=Tt-T1 V1:V2=3:1
Maar omdat we willen corrigeren bestaat de V=snelheid uit 2delen een gedeelte snel en een gedeelte normale snelheid
V1=het snelledeel V2 =het gewone deel,
S=(V1·T1+V2·T2)·Tt
Gevraagd T1=?
wie kan mij helpen

Theo H
Iets anders - donderdag 5 juni 2008

Antwoord

Dag Theo,

Die laatste formule lijkt mij niet correct. Waarschijnlijk eerder:
S=(V1·T1+V2·T2)
Met s = 30 mm, T2 = 0.3-T1 en V1=3V2
Helaas heb je dan nog niet voldoende gegevens om T1 te berekenen.
Vul je de randvoorwaarden in, dan krijg je:
30 = (3V2·T1+V2·(0.3-T1))=V2·(3T1+0.3-T1)=V2·(2T1-0.3)
als je v2 weet kun je t1 berekenen.

groet. oscar

os
zaterdag 7 juni 2008

©2001-2024 WisFaq