Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33612 

Re: Interne rentabiliteit

Hoe bereken je nou die i in deze casus. Ik zit namelijk met het volgende probleem. 62,50=62,50/(1+i)+112,50/(1+i) en ik erger me mateloos dat ik hem niet kan oplossen. Tijdens college zeggen ze dat je het op moet lossen met de "trial and error" methode, maar ik wil het ook kunnen bereken. Alvast dank voor de moeite!!

Deniz
Student hbo - donderdag 5 juni 2008

Antwoord

Deniz,
Als de gegeven vergelijking correct is ,stel 1/(1+i)=x,en je hebt 1 vergelijking met i onbekende.Als je bedoelde 112,50/(1+i)2,krijg je de vergelijking,na deling door 62,50:1,8x2+x-1=0.Geeft als oplossing:
1+i=1,931782.Omdat i zeer groot wordt vraag ik me af of de getallen wel juist zijn.Reageer maar ,indien nodig.

kn
zaterdag 7 juni 2008

©2001-2024 WisFaq