\require{AMSmath} Berekening van de inhoud van een kegel Een maatschepje heeft een diameter van 9,2 cm. De hoogte is 7 cm. Wat is de inhoud?Volgens mij 4,6 in het kwadraat maal pi( =66,47) en dan 1/3 x 66.47 x 7 = 155.09Volgens de toets moet het antwoord zijn: 49,4Wat doe ik fout? Graag snel antwoord. Ik moet dit volgende week weten voor een toets.Bedankt. p bakk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juni 2008 Antwoord Ik neem aan dat het maatschepje de vorm heeft van een kegel. De inhoud van een kegel kan je berekenen met deze formule:Inhoud=1/3·G·hG=1/4pd2=1/4p·9,2266.48ofG=pr2=p·4,6266.48h=7Inhoud=1/3·G·h=1/3·66.48·7155,1Dus volgens mij heb je 't helemaal door. Beter dan de maker van de toets... WvR woensdag 4 juni 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Een maatschepje heeft een diameter van 9,2 cm. De hoogte is 7 cm. Wat is de inhoud?Volgens mij 4,6 in het kwadraat maal pi( =66,47) en dan 1/3 x 66.47 x 7 = 155.09Volgens de toets moet het antwoord zijn: 49,4Wat doe ik fout? Graag snel antwoord. Ik moet dit volgende week weten voor een toets.Bedankt. p bakk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juni 2008
p bakk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juni 2008
Ik neem aan dat het maatschepje de vorm heeft van een kegel. De inhoud van een kegel kan je berekenen met deze formule:Inhoud=1/3·G·hG=1/4pd2=1/4p·9,2266.48ofG=pr2=p·4,6266.48h=7Inhoud=1/3·G·h=1/3·66.48·7155,1Dus volgens mij heb je 't helemaal door. Beter dan de maker van de toets... WvR woensdag 4 juni 2008
WvR woensdag 4 juni 2008
©2001-2025 WisFaq