Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55823 

Re: Re: Extrema onder voorwaarde

Ja, bedankt weer, en sorry, misschien ben ik er te dom voor maar ik snap het nog steeds niet..

Nu krijg ik dus dit:
x2 + y2 -16 = 0
6x = $\lambda$· 2x $\Rightarrow$ x=0 of $\lambda$ = 3
4y - 4 = $\lambda$· 2y $\Rightarrow$ y=1 en $\lambda$ = 0

U had het over 2 onbekende, ik zie er 3? (labda/x/y)

Ronald
Student universiteit - zondag 1 juni 2008

Antwoord

Ik weet niet wat je bedoelt. Volgens mij schreef ik 'een stelsel van drie vergelijkingen met drie onbekenden'. Dat lijkt me toch wel aardig in de richting. Ik gooi er maar 's een uitwerking tegen aan:

q55829img1.gif

Misschien heb je er iets aan...

WvR
zondag 1 juni 2008

©2001-2024 WisFaq