Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs laplace 2

Hallo, sorry dat ik hier terug ben maar ik zit weeral eens in de puree.

het volgende is te bewijzen

de lapace van f(at) = 1/a F(s/a)

begin: òf(at)*e^-st dt hoe los ik dat op met een ongekende functie?

dr
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 31 mei 2008

Antwoord

Beste Dries,

Je moet proberen de integraal te herschrijven naar de standaardvorm voor een Laplacegetransformeerde. Het argument van de functie is nu at, dus stel: u = at, dan is t = u/a en dt = 1/a du.

mvg,
Tom

td
zaterdag 31 mei 2008

©2001-2025 WisFaq