\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 55779 Re: Re: Buigpuntenonderzoek oke (-8x · (x2+1)2 - 4x3+4x · -4x2+4 ) / 4x (x+1)3 maar dan? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2008 Antwoord Beste Nadien, Het klopt niet helemaal, let ook op je haakjes. We hadden: g(x) = 4-4x2 = 4(1-x2) dus g'(x) = -8x h(x) = (x2+1)2, dus h'(x) = 4x(1+x2) Nu is (g(x)/h(x))' = (g'(x)h(x)-g(x)h'(x))/h(x)2. Zorgvuldig invullen en dan vereenvoudigen. mvg, Tom td donderdag 29 mei 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
oke (-8x · (x2+1)2 - 4x3+4x · -4x2+4 ) / 4x (x+1)3 maar dan? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2008
nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2008
Beste Nadien, Het klopt niet helemaal, let ook op je haakjes. We hadden: g(x) = 4-4x2 = 4(1-x2) dus g'(x) = -8x h(x) = (x2+1)2, dus h'(x) = 4x(1+x2) Nu is (g(x)/h(x))' = (g'(x)h(x)-g(x)h'(x))/h(x)2. Zorgvuldig invullen en dan vereenvoudigen. mvg, Tom td donderdag 29 mei 2008
td donderdag 29 mei 2008
©2001-2024 WisFaq