Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55777 

Re: Buigpuntenonderzoek

ik krijg dan:

h'': 2·(x2+1) · 2x = 2x2+2 · 2x = 4x3+4x = x3 +4 maar dat is niet goed

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 mei 2008

Antwoord

Beste Nadien,

Nochtans klopt het, behalve je laatste stap. De afgeleide van (1+x2)2 is inderdaad 4x3+4x of dus ook 4x(x2+1). Waarom je de factor 4 laat vallen bij x3 begrijp ik niet goed... Nu nog de quotiëntregel verder toepassen.

mvg,
Tom

td
woensdag 28 mei 2008

 Re: Re: Buigpuntenonderzoek 

©2001-2024 WisFaq