Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55762 

Re: Re: Re: Re: Functieonderzoek

Vraag b
De lijn met rc -3 raakt grafiek van f, geef een vergelijking van deze raaklijn.

RC = -3 invullen in y=ax+b
Y coordinaat van (-3,y) is invullen in f(x)=8

Dan zou 8=-3·-3 + b -- 8 = 9 - 1
b= -1

Toch?

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 mei 2008

Antwoord

De richtingscoëfficiënt van de raaklijn is -3. Maar dat wil toch niet zeggen dat de x-coördinaat in het raakpunt van raaklijn en grafiek dan ook -3 is?

Ik heb net de afgeleide van de functie bepaald. Wat heeft dat te maken met de richtingscoöfficiënt van de raaklijn? En in welk punt raakt een raaklijn die een richtingscoöfficiënt van -3 heeft? Hoe kan je dat uitrekenen?

WvR
woensdag 28 mei 2008

 Re: Re: Re: Re: Re: Functieonderzoek 

©2001-2024 WisFaq