Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55723 

Re: Re: Afstand tussen parabolen minimaliseren

misschien heb ik het verkeerd gedefinieerd. Waar ik naar zoek is de kortste afstand tussen twee punten, waarvan er 1 op de eerste grafiek ligt en het andere punt op de 2e grafiek. Bij de functies f(x)=x2 en g(x)=-x2-1 volstaat inderdaad het minimaliseren van f(x)-g(x), maar als er een verschuiving van 1 van de grafieken optreedt naar links of rechts is de korste afstand een combinatie geworden van dx en dY. Ik zocht naar een algoritme om die kortste afstand uit te rekenen.

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 mei 2008

Antwoord

Pieter,
Neem P=(x1,f(x1)) en Q=(x2,g(x2)).Voor de korste afstand tussen P en Q moet je minimaliseren d(x1,x2)=(x1-x2)2+(f(x1)-g(x2))2.

kn
dinsdag 27 mei 2008

©2001-2024 WisFaq