Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie onderzoek gebroken fucnties

gegeven is (-3)/(x2-2x-3)
VA is x=3 en x=-1

maar extremen?
ik gebruik de quotientregel om afgeleide te bepalen
bij mij komt er dan hetzelfde uit. ook x=3 en x=-1, maar dit is niet goed.

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 mei 2008

Antwoord

dag Nadien,

Als je de afgeleide goed uitwerkt, krijg je in de teller iets te staan in de vorm a·x + b.
Een breuk is gelijk aan 0 als de teller nul is, en de noemer niet.
Je kunt dus uitrekenen voor welke waarde van x die teller gelijk wordt aan 0, en controleren of voor die x de noemer niet gelijk is aan nul.

Bij het maken van een tekenschema spelen de nulpunten van de noemer wel weer een rol.
Lukt het zo?
succes,

Anneke
maandag 26 mei 2008

©2001-2024 WisFaq