\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 55682 Re: Oplossen ik denk het wel Klopt het dat er dan: 2x2 + 5x + 6 abc formule (-5±1)/4 = -1 of -1,5 uitkomt? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008 Antwoord Nee, helaas niet. De vergelijking moet 2x2-5x+6=0 zijn. Ook snap ik niet hoe je bij jouw vergelijking aan die ±1 komt. Bij jouw vergelijking zou de discriminant toch 25-4·2·6=25-48=-23 zijn? hk donderdag 22 mei 2008 Re: Re: Oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik denk het wel Klopt het dat er dan: 2x2 + 5x + 6 abc formule (-5±1)/4 = -1 of -1,5 uitkomt? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
Nee, helaas niet. De vergelijking moet 2x2-5x+6=0 zijn. Ook snap ik niet hoe je bij jouw vergelijking aan die ±1 komt. Bij jouw vergelijking zou de discriminant toch 25-4·2·6=25-48=-23 zijn? hk donderdag 22 mei 2008
hk donderdag 22 mei 2008
©2001-2024 WisFaq