Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55667 

Re: Hoeveel volkomen kwadraten liggen tussen 662 en 1024 en formule

sorry, ik heb me vergist bij de opgave de getallen zijn 625 en 1024

moet ik nu de vierkantwortel trekken uit die getallen ?- geeft 25 en 32 is de goeie oplossing dan 0

dank voor de hulp, ik geraak er niet aan uit

elsy d
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 22 mei 2008

Antwoord

Beste Elsy,
Je hebt gezien dat Ö625=25, dus 252=625 en Ö1024=32,dus 322=1024.
Maar dan liggen de kwadraten van 26, 27, 28, ..t/m 31 allemaal tussen 625 en 1024 in. Hoeveel getallen zijn dat?
Je moet wel bedenken of je de grenzen 625 en 1024 wel of niet mee telt.
Strict genomen met de opdracht "tussen" moet je dat niet doen.
Kan je nu ook een formule maken?
Succes, Lieke.

ldr
vrijdag 23 mei 2008

©2001-2024 WisFaq