Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55659 

Re: Re: Lineair programmeren

Nog steeds niet.... Ik heb dit nog nooit gehad, heb havo afgerond en nu met wiskunde vwo bezig voor bedrijfskunde.
Heb nog nooit van een vlakdeel gehoord.

Als x = of 1 dan is y negatief
Als x = of 3 dan is y positief
Bij x = 2 is y 0

Hoe teken ik dat dan in de grafiek?

Nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2008

Antwoord

dag Nadien,

Je moet niet alleen x invullen.
Je moet zowel x als y invullen in r, dus in 3x - 2y - 6.
De lijn van de grafiek geeft juist aan waar de uitkomst voor r gelijk is aan 0.
Linksboven deze lijn geldt steeds, dat de uitkomst negatief is (bijvoorbeeld als x=0 en y=0, dan is r=-6, dus negatief). Probeer ook eens wat andere punten uit.
Dit hele gebied linksboven de lijn heet dus een vlakdeel.
Voor dit vlakdeel geldt: r0.
Rechtsonder de lijn ligt ook een vlakdeel. Voor dat vlakdeel geldt: r0
Ik hoop dat nu het kwartje valt. Je denkt misschien te moeilijk. Dat valt toch eigenlijk wel mee.
succes,

Anneke
vrijdag 23 mei 2008

©2001-2025 WisFaq