\require{AMSmath} Los op Hoi, Stel u = y/x en los op: 1/x(du/dx)=a2((d2u/dx2)+(2/x(du/dx)) Alvast Bedankt Met vriendelijke groet, Anna Anna Student hbo - zaterdag 17 mei 2008 Antwoord Als u=y/x dan is du/dx = d(y/x)/dx De quotientregel voor afgeleiden (rekening houdend met het feit dat y een functie is van x en niet zomaar een constante) geeft dan: du/dx = ((dy/dx).x - 1.y) / x2 Doe nu hetzelfde voor d2u/dx2 en probeer de resulterende DV op te lossen. cl zondag 18 mei 2008 Re: Los op ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Stel u = y/x en los op: 1/x(du/dx)=a2((d2u/dx2)+(2/x(du/dx)) Alvast Bedankt Met vriendelijke groet, Anna Anna Student hbo - zaterdag 17 mei 2008
Anna Student hbo - zaterdag 17 mei 2008
Als u=y/x dan is du/dx = d(y/x)/dx De quotientregel voor afgeleiden (rekening houdend met het feit dat y een functie is van x en niet zomaar een constante) geeft dan: du/dx = ((dy/dx).x - 1.y) / x2 Doe nu hetzelfde voor d2u/dx2 en probeer de resulterende DV op te lossen. cl zondag 18 mei 2008
cl zondag 18 mei 2008
©2001-2024 WisFaq