Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afleiding formule voor het volume van een bol

Ik was op zoek naar de afleiding voor de volume van een bol.. vorig jaar wel eens berekend maar ondertussen vergeten :)
Hoe doe je dit?

julie
Student universiteit België - donderdag 15 mei 2008

Antwoord

Wat dacht je van een halve cirkel met straal r:
y=Ö(r2-x2)
En deze wentelen om de x-as.

V = p.-rò+r(y2).dx
= p.-rò+r(r2-x2)dx
= ...
= (4/3)p.r3

groeten,
martijn

mg
zondag 18 mei 2008

©2001-2024 WisFaq