Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebroken functies

Gegeven is de functie f:x- (2x-4)/(x+1)

onderzoek en teken de grafiek
- dat heb ik gedaan, horz as 2 en vert -1

b) de grafiek van f snijdt de x-as in het punt a. De raaklijn in A aan de grafiek van f is evenwijdig aan de raaklijn aan de grafiek in het punt b. Bereken de coordinaten van B....

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 mei 2008

Antwoord

Nadien,
A=(2,0) en f'(x)=6/(x+1)2.Dus de rico van de raaklijn in B is f'(x)=f'(2)=2/3.Hieruit volgt x=2 en x=?,de x-coordinaat van B.

kn
donderdag 15 mei 2008

©2001-2024 WisFaq