\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 55549 Re: Delen in het octale stelsel Ja, dit klopt, maar hoezo bij 43 gaat het twee keer? 14·3=42, dus dan zou je denken drie keer?Want ik doe nu ditzelfde ook met het getal 5244 en dan kom ik niet op het antwoord 343. yas Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 mei 2008 Antwoord 14·3=44 in het octale stelsel hoor en 14·2=30 dus ik denk dat het wel klopt. Als je wilt gaan delen zal je eerst moeten leren vermenigvuldigen!TIP: In WINDOWS zit een rekenmachine. In de 'wetenschappelijke versie' kan je in octale getallenstelsel rekenen. Moet je maar 's proberen! WvR vrijdag 16 mei 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, dit klopt, maar hoezo bij 43 gaat het twee keer? 14·3=42, dus dan zou je denken drie keer?Want ik doe nu ditzelfde ook met het getal 5244 en dan kom ik niet op het antwoord 343. yas Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 mei 2008
yas Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 mei 2008
14·3=44 in het octale stelsel hoor en 14·2=30 dus ik denk dat het wel klopt. Als je wilt gaan delen zal je eerst moeten leren vermenigvuldigen!TIP: In WINDOWS zit een rekenmachine. In de 'wetenschappelijke versie' kan je in octale getallenstelsel rekenen. Moet je maar 's proberen! WvR vrijdag 16 mei 2008
WvR vrijdag 16 mei 2008
©2001-2025 WisFaq