Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55540 

Re: Re: Het konijenprobleem maar dan anders

Ik snap wat u bedoelt, maar dan is het toch nog zo dat...

generatie 1 = 1 konijnenpaar
generatie 2 = 2 konijnenparen
generatie 3 = 4 konijnenparen
generatie 4 = 8 konijnenparen
generatie 5 = 16 konijnenparen
generatie 6 = 32 konijnenparen
generatie 7 = 64 konijnenparen
etc.

Want met generatie bedoelen ze toch dat het eerste konijnenpaar waarmee je begint generatie 1 is, en deze kinderen daarvan (2 kinderkonijnenparen dus) generatie 2 is, en de kleinkinderen van dit eerste paar (4 kleinkinderkonijnenparen dus) generatie 3? Of hoe moet ik dat dan zien? En als dit waar is wat ik hierboven beschrijf, snap ik de samenhang met de rij van Fibonacci niet? Sorry, ik snap het nog steeds niet helemaal ben ik bang...

Lynn
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2008

Antwoord

Het gaat om de rij van het aantal konijnen dat elke maand op dat moment in leven is. Zelfs als je het per generatie wilt opschrijven, dan moet je er nog rekening mee houden dat ze de kinderen niet in dezelfde maand krijgen.

Bernhard
woensdag 14 mei 2008

©2001-2024 WisFaq