Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van breukvorm naar decimale vorm

Hallo

In klas zagen we dat wanneer je de decimale schrijfwijze wil noteren van een breuk, dat je dan 2 keer de periode moet noteren wanneer het getal onbegrensd is.

Vb: 1/3=0,33...
4/11 = 0,3636...

Maar wat bij 5/7?
5 : 7 = 0,7142857143 (rekentoestel)
Is de juiste schrijfwijze dan 0,714285714285... ? (2 keer de periode 714285)
Maar eigenlijk ben je toch niet zeker dat die periode juist is? Want er kunnen niet genoeg getallen op mijn rekentoestel...

TImo
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 12 mei 2008

Antwoord

Wat je gezien hebt in de klas is maar een afspraak en je zou evenzeer een andere afspraak gemaakt kunnen hebben (bijvoorbeeld het repeterende deel slechts een keer schrijven maar onderlijnen).

Je kan inderdaad niet op je ZRM afgaan om te bepalen waar het repeterende deel opnieuw begint. Maak de deling desnoods met de hand tot je een rest bekomt die al eens is voorgekomen.

cl
maandag 12 mei 2008

 Re: Van breukvorm naar decimale vorm 

©2001-2024 WisFaq