Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking

Goede middag,
Bij wekelijkse tentamen op school krijg ik de volgende opgave.
Los op:
x'1=x1+2*x2
x'2=-8*x1+11*x2

x1(0)=x2(0)=2

Alvast bedankt
Annejet,

Anneje
Student hbo - woensdag 7 mei 2008

Antwoord

Dit is een linair stelsel; dat los je op met behulp van de eigenwaarden en eigenvectoren van de bijbehorende matrix; daar zullen tijdens de lessen toch wel voorbeelden van behandeld zijn?

kphart
zondag 11 mei 2008

 Re: Differentiaalvergelijking 

©2001-2024 WisFaq