Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk als vergelijking

Ik zit weer vast... Ik kom wel tot de jusite oplossing, maar ik kom er op de verkeerde manier. Ik heb een vergelijking nodig met onbekenden. Kan iemand helpen? Dit is het vraagstuk:

In een jeugdvereniging moet een groepsodracht uitgevoerd worden. Als de deelnemers in groepen van 4 verdeeld worden, dan blijft er 1 persoon over. Plaatst men ze in groepen van 5, dan blijven er 2 over en er zouden dan ook 2 groepen minder zijn. Hoeveel deelnemers zijn er?

Alvast bedankt

Ruben
2de graad ASO - zondag 4 mei 2008

Antwoord

wat is de onbekende? de deelnemers

dus x=deelnemers

y is het aantal groepen

je weet "Als de deelnemers in groepen van 4 verdeeld worden, dan blijft er 1 persoon over"

1 + 4.y = x

men ze in groepen van 5 verdeeld, dan blijven er 2 over en zouden er ook 2groepen minder zijn

2 + 5.(y-2) = x

zoek nu x

winny

wk
zondag 4 mei 2008

©2001-2024 WisFaq