Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55394 

Re: Zadelpunt

Dank u. Ik kom er niet achter of het een zadelpunt/maxima of minima is. Ik gebruik volgende regel:

D(a,b)=fxx(a,b)fyy(a,b)-((fxy(a,b))2
D(1,1)=2$>$0, Fxx=0

Dus het is geen zadelpunt maar als het maximum (loc)dan is fxx$>$0
en local minimum dan is fxx$<$0.

Wat doe ik verkeerd?

moos
Student hbo - maandag 28 april 2008

Antwoord

Je hebt dat
Fxx=2+4/(x3·y)
Fxx(1,1)=6$>$0. Volgens mij is het dan een lokaal minimum.

Je kan ook kijken naar f(x,1)=x2+1+2/(x)
Heeft dat een minimum in x, of een maximum?
Evenzo kan je kijken naar f(1,y).

Op jouw manier kan het ook.

Bernhard
maandag 28 april 2008

©2001-2025 WisFaq