Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55386 

Re: Twee vragen over verloop van functies

hoi,
1 is gelukt
maar de tweede lukt niet kunt u me wat verder helpen?
groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 27 april 2008

Antwoord

Uit a.(1/12)2 = 4 volgt a = 576.
Dus s(t) = 576.t2
De afgeleide van de afstandsfunctie s'(t) is de snelheidsfunctie v(t).
Uit de stelling van Lagrange volgt:

$c Î [0 , 1/12 ] waarvoor geldt :
s'(c) = v(c) = (4-0)/(1/12-0) = 48

LL
zondag 27 april 2008

©2001-2024 WisFaq