Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorstelling van vlakken

Als je twee vlakken, alfa en beta moet voorstellen; met als resp. vectoriële vgl.
alfa: (010)+r(110)+r(001)
beta: (120)+r(0-10)+r(-1,-1,2)
; wat mij tot de volgende Cartesiaanse vgl. brengt:
alfa: x-y=-1
beta:2x+z=2 ;
wat volgens mij een doorsnede geeft: een snijlijn met als parametervoorstelling:
x=1-(r/2)
y=(3/2)-(r/2)
z=r ;
maar nu loop ik vast bij de voorstelling, hoe moet ik nu deze twee vlakken tekenen?;
bij voorbaat dank;

Tom
3de graad ASO - zondag 27 april 2008

Antwoord

Hallo

De parametervoorstelling is:
x = r
y = 1 + r
z = 2 - 2r

LL
maandag 28 april 2008

©2001-2024 WisFaq