\require{AMSmath} Onbekende berekenen de lijn y=3x+n raakt de grafiek van de functie f: xÖx in het punt P. Bereken n en de coordinaten van het punt P Nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 april 2008 Antwoord Dag Nadien, Omdat de helling van de lijn y=3x+n gelijk is aan 3 kun je de x-coordinaat van P vinden door f '(x)=3 op te lossen: dus f(x)=xÖx=x3/2 f '(x)=3/2Öx 3/2Öx=3 Öx=2 x=4 y=4Ö4=8 Vul x=4 en y=8 in y=3x+n en je hebt n: 8=3*4+n, dus 8=12+n, n=-4. hk dinsdag 22 april 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
de lijn y=3x+n raakt de grafiek van de functie f: xÖx in het punt P. Bereken n en de coordinaten van het punt P Nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 april 2008
Nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 april 2008
Dag Nadien, Omdat de helling van de lijn y=3x+n gelijk is aan 3 kun je de x-coordinaat van P vinden door f '(x)=3 op te lossen: dus f(x)=xÖx=x3/2 f '(x)=3/2Öx 3/2Öx=3 Öx=2 x=4 y=4Ö4=8 Vul x=4 en y=8 in y=3x+n en je hebt n: 8=3*4+n, dus 8=12+n, n=-4. hk dinsdag 22 april 2008
hk dinsdag 22 april 2008
©2001-2025 WisFaq