Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schaalverdeling grafiek

hallo,
ik moet een opdracht maken van wiskunde maar ik heb een formule R=-0.2q2+30q. ik moet deze in een zelfgekozen assenstelsel zetten maar dan mogen zowel R als q niet minder zijn dan 0 en ik snap niet goed wat ik moet doen een wat ze ermee bedoelen.

dank u wel voor uw hulp

lorain
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 april 2008

Antwoord

De vorm -0,2q2 + 30q heeft als nulpunten q = 0 en q = 150.
Daartussen is R positief en q uiteraard ook.
Neem dus een verdeling waar q van 0 tot 150 gaat en R van 0 tot het maximum 1125

MBL
dinsdag 22 april 2008

©2001-2024 WisFaq