Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55345 

Re: Re: Derdegraadsvergelijking

Hallo,

Ik kom aan 2x3 omdat dat ook aan de linker kant staat.
Ik weet niet hoe die staartdeling moet, wil U die mij misschien uitleggen?

laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 april 2008

Antwoord

Laura,
Laten we het rechterlid maar eens uitwerken:(x+3)(ax2+bx+c)=
x(ax2+bx+c)+3(ax2+bx+c)=ax3+bx2+cx+3ax2+3bx+3c=ax3+(3a+b)x2+(3b+c)x+3c.
Dit is gelijk aan 2x3-13x2-67x-30 als a=2,3a+b=-13,3b+c=-67 en 3c=-30.
Wat betreft staartdeling,zoek eens op Wisfaq en je vindt vele voorbeelden.

kn
dinsdag 22 april 2008

©2001-2024 WisFaq