Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55339 

Re: Derdegraadsvergelijking

Hallo,

Ik begrijp de tussenstappen niet helemaal ik doe iets verkeerd, kijk maar:

2x3-13x2-67x-30=(x+3)(x2+ax+b)
2x3-13x2-67x-30=2x3+(a+3)x2+(b-a)x-b
dus a+3=-13 b-a=-67 -b=-30
a=-16 b=30

Dit klopt niet met de formule die u heeft gegeven daar is a -19 en b -10 als ik het goed begrijp.

Wilt u mij vertellen hoe u hier aan gekomen bent en wat ik fout doe?
alvast bedankt.

laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 april 2008

Antwoord

Laura,
Nogal logisch dat het fout gaat.(x+3)(x2+ax+b)=x3+....Hoe kom jij aan 2x3.Je moet dus nemen(x+3)(ax2+bx+c)=2x3-13x2-67x-30.Trouwens met een staartdeling ben je zo klaar,maar deze is niet bekend zeker?

kn
dinsdag 22 april 2008

 Re: Re: Derdegraadsvergelijking 

©2001-2024 WisFaq